A dziś ugotuję...Tortille pod pierzynką ;)

Tortille pod pierzynką

Składniki:

  • ząbki czosnku 2 szt
  • sok z cytryny 1-2 łyżka
  • majonez 5 łyżek
  • jogurt naturalny 4 łyżki
  • papryka ostra Prymat 1/2 łyżeczka
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • tortilla 4-5 szt
  • sałata
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy 1 łyżeczka
  • cebula 1/2 szt
  • pierś z kurczaka 300 g
  • fasola czerwona z puszki 1 puszka

Czas: 00:45:00

Krok Podsmażamy cebulę i kurczaka , posypujemy pieprzem i papryką . Krok Przekładamy do malaksera . Krok Dodajemy fasolę z puszki.miksujemy , doprawiamy do smaku. Krok Smarujemy masą tortille. Krok Układamy listki sałaty.Zwijamy w rulon, kroimy na pół. Krok Układamy na posmarowanej blaszce.Składniki sosu mieszamy razem wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Smarujemy przygotowanym sosem .Wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 C.

Przepis pochodzi z http://www.doradcasmaku.pl/przepis/358869/tortille-pod-pierzynka.html?widok=krok-po-kroku