A dziś ugotuję...Róże cukrowe do tortu ;)

Róże cukrowe do tortu

Składniki:

  • barwniki spożywcze
  • mąka ziemniaczana
  • cukier puder
  • glukoza 1 łyżka
  • żelatyna 1 łyżeczka
  • galaretka 1 łyżeczka

Czas: 02:00:00

Galaretkę i żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Wystudzić. Do naczynia wsypać glukozę i cukier puder, wlać trochę galaretki i zagniatać jak na makaron. Z dobrze wyrobionego ciasta odrywać kawałki i cieniutko rozwałkowywać podsypując mąką ziemniaczaną. Kieliszkiem wykrawać krążki i zwijać ruloniki formując róże. Układać delikatnie na bibułce pozostawiając do zastygnięcia.

Przepis pochodzi z http://www.doradcasmaku.pl/przepis/71983/roze-cukrowe-do-tortu.html