Co ugotuje z proszek do pieczenia

Biszkopt z gruszką

Czas: 00:45:00

Biszkopt z gruszką

Składniki ciasta miksujemy, pianę ubijamy i łączymy delikatnie z masą. Na wierzch układamy pokrojone w plasterki gruszki i przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy w tortownicy, w temperaturze 180 stopni. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

Biszkopt na pierniku

Czas: 02:00:00

Biszkopt na pierniku

Krok Do większej miski dać margarynę i cukier, utrzeć dokładnie i dodać pod koniec 2 jajka. Miksować. Krok Następnie dodać pomieszaną m...

Placek z okruchami na proszku

Czas: 02:00:00

Placek z okruchami na proszku

Pół kostki margaryny roztopić i ostudzić. Cukier utrzeć z jajkami dodać cukier waniliowy, proszek do pieczenia, mleko i roztopioną margarynę. Na koniec dodawać mąkę. Wyrobione ciasto wyłożyć na blachę. Z 2 szklanki mąki pszennej, 0,5 kostki margaryny, ...

Serowa szachownica

Czas: 02:00:00

Serowa szachownica

CIASTO: Białka ubić na sztywną pianę, dodając powoli cukier i po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem i kakao, dodać do masy jajecznej. Ciasto wylać na blaszkę i piec około 40 minut w temperaturze 180 st. C. MASA SEROWA: Ser zemleć dwukrotnie. Mar...

Omlet miodowy

Czas: 00:45:00

Omlet miodowy

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, dodać żółtkami miód, ubić. Dodać proszek do pieczenia i mąkę.Wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Wylać ciasto i usmażyć na złoty kolor z obu stron. podawać polany miodem.

Spód mazurka biszkoptowy

Czas: 00:45:00

Spód mazurka biszkoptowy

Białka ubić na sztywną pianę, dodając cukier.Wlać żółtka, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia.Wymieszać.Wylać na blachę.Piec na złoty kolor.

Ciasto cudo

Czas: 02:00:00

Ciasto cudo

masa masło ekstra 1 kostka krem ajerkoniakowy firmy Gellwe 1 op mleko 1,5 szkl proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki białka ubijamy na sztywna pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wylewamy ciasto na natłus...

Torcik   Gosi

Czas: 02:00:00

Torcik Gosi

Góra tortu 5 dkg masła 8 dkg mąki 2 żółtka 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia Beza 2 białka 10 dkg cukru 5 dkg płatków migdałowych Przełożenie tortu 500 ml śmietana 30 % cukier 4 łyżki cukier waniliowy 1 łyżka żelatyna...

Biszkopt - zawsze idealny

Czas: 02:00:00

Biszkopt - zawsze idealny

Następny krok ...

Biszkopt z kremem  mascarpone.

Czas: 02:00:00

Biszkopt z kremem mascarpone.

Białka ubić z cukrem dodać żółtka następnie mąkę i proszek do pieczenia. Upiec w temp. 180 st. PIECZEMY 2 TAKIE BISZKOPTY!!! MASA: 0,5kg serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 0,5l śmietany kremówki 36% 1 galaretka cytrynowa Ser mascarpone utrz...

delicje winogronowe

Czas: 00:45:00

delicje winogronowe

pieczemy biszkopt.Gdy się upiecze wykrawamy z niego kółka na wierzch każdego dajemy winogron i polewamy polewą czekoladową.

Placek ze śliwkami

Czas: 02:00:00

Placek ze śliwkami

Śliwki myjemy i usuwamy z nich pestki. Odstawiamy do osuszenia. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy do nich pozostałe składniki i miksujemy. Ciasto wylewamy na wyłożoną pergaminem blachę. Na wierzch wtykami połówki śliwek. Pieczemy 50 minut.

Biszkopt - zawsze idealny

Czas: 02:00:00

Biszkopt - zawsze idealny

Krok Do miski wbijamy całe jajka. Dodajemy cukier i miksujemy na najwyższych obrotach do uzyskania kremowej masy jajecznej. Krok Mąkę prz...

Biszkopt

Czas: 02:00:00

Biszkopt

Białka ubić na sztywną pianę, wsypując po łyżce cukru. Następnie dodać żółtka, nadal ubijając trzepaczką. Do masy jajecznej dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Piec 30 min., w 170-190 C.

Biszkopt

Czas: 02:00:00

Biszkopt

Białka ubić, dodać cukier a następnie żółtka. Proszek wymieszać z mąką i dodawać powoli, miksując już na najniższych obrotach. Piec w 180 stopniach ok 30 minut.Smacznego!